П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Бажаю кожному зустріти свято Входу Господнього в Єрусалим як входження Сина Божого у ваші серця – Епіфаній

    Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній привітав українців зі святом Входу Господнього в Єрусалим.

    Сердечно вітаю усіх зі святом Входу Господнього в Єрусалим, з Вербною неділею! Сьогоднішнє свято є одним із найдавніших та дванадцяти найбільших свят церковного року, воно завершує святу Чотиридесятницю і розпочинає Страсну седмицю.

    Ми з віттям верби та радісним передчуттям доєднуємося до спільної молитви, адже за тиждень – Великдень. Вербові гілочки ми освячуємо на знак того, що Вхід Господній в Єрусалим на добровільні хресні страждання для нас досі не менш важливий, аніж для тих, хто майже дві тисячі років тому урочисто й радісно вітали Сина Божого, як Царя, пальмовим віттям і вигукували: «Осанна!».

    Але вони тоді не розуміли, що Ісус Христос в’їжджає до столиці не як звичайний цар земний, але як Той, чиє Царство набагато більше за земне, «не від світу цього» (Ін. 18: 36), не як гордовитий володар, але Той, Хто «лагідний і смиренний серцем» (Мф. 11: 29), не для того, щоби завоювати й підкорити, а для того, щоби служити людям, щоби померти за наші гріхи, через Хресну жертву звершити наше спасіння і дарувати нам вічне життя. Він навіть в’їжджає до Єрусалиму не на бойовому коні, а на осляті – символі смиренності. Усього за кілька днів дехто з цих же людей, які радісно вітали Його, будуть вимагати: «Розіпни, розіпни Його!» (Лк. 23: 21).

    Ми ж, дорогі брати і сестри, як свідомі Христові послідовники добре розуміємо, Кого ми зустрічаємо та прославляємо в цей день і для чого. Тож радіймо нашому спасінню, яке Господь звершив. Бажаю кожному зустріти свято Входу Господнього в Єрусалим як входження Сина Божого у ваші серця, душі та ваші життя. Зустріньмо Його з радістю у серці та прославляймо у молитві. Слава Ісусу Христу!

    Найсвіжіше

    Популярне