П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Хмельницькій області священника РПЦвУ підозрюють у розкраданні майна храму

    В селі Галузинці Хмельницької області, православна громада якого перейшла з Російської православної церкви в Україні до Православної церкви України, вірянам вперше випала можливість помолитись у храмі. Під час святкування Водохреща 2021 року тут вже освячували воду.

    Однак, на громаду чекав неприємний сюрприз. Потрапивши до храму, місцеві мешканці виявили зникнення євхаристійного набору, про що у коментарі “Релігійній правді” розповів благочинний Деражнянського району Петро Байда, який є тимчасовим настоятелем Свято-Михайлівського храму у Галузинцях.

    “У церкві зник євхаристійний набір, зокрема і золота лжиця – ложечка, якою причащають. Громада думає, що це попередній священник Олександр постарався і забрав. Взагалі євхаристійний набір дуже дорогий. Туди входить чаша, дискос, звездиця, лжиця і копіє”, – розповів священник Петро.

    Попри ці неприємності, віряни дуже емоційно реагували на повернення до храму, в якому не молилися два роки. У 2019-му храм було закрито якраз напередодні Водохреща.

    Попри тимчасові неприємності, громада з радістю сприймає зміни. А вже найближчим часом віряни планують запросити керівника Хмельницької єпархії митрополита Антонія (Махоту), благословити храм святою водою та відслужити першу Божественну літургію.

    Найсвіжіше

    Популярне