П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Жоден справжній мусульманин не може служити армії РФ – звернення духовних лідерів мусульман

    Духовні лідери мусульман виступили зі зверненням стосовно заяви імамів Росії стосовно джихаду проти України.

    Вони пояснюють, чому війна Росії проти України не є джихадом і чому мусульмани, які загинули за злочинні ідеї Путіна, не є шахідами, повідомляє Цензор.НЕТ.

    “Війна мусульман Росії на території України ніяк не може бути джихадом, оскільки Росія не є ісламською, мусульманською країною. Більше того, Росія є агресором, тим, хто нападає, захоплює чужі території. Тому Росіє притісняє та пригнічує. І ті, хто воює сьогодні в російсько-українській війні є загарбниками”, – зазначив шейх Айдер Рустемов, муфтій Криму, голова Духовного управління мусульман Криму.

    “Ті, хто служать в російській армії не є мусульманами, ті, хто самі добровільно туди йдуть, підписують контракт. Ці люди, згідно з ісламом, виходять з ісламу, тому що ця російська армія вбиває мусульман в Сирії, вони є агресорами в різних країнах. Жоден мусульманин, який слідує справжній релігії, не може служити армії Росії. Окрім як муфтій благословляє війну в Україні. Муфтіяти різних регіонів отримують гроші з федеральної казни. Ці люди продалися. І ті, хто туди йдуть, вони або продалися, або потрапили під вплив пропаганди, глупці, які не розуміють, що вони роблять” – наголосив шейх Абу Умар Сасітлінський, дагестанський ісламський проповідник.

    Найсвіжіше

    Популярне