Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієрейська літургія на честь визволення Арідеї (Греція) від турецького ярма

    У Арідеї (Греція) відбулось святкування храму Святих Нікандра та Іоаннікія Аридійських, а також 110-ї річниці визволення міста від турецького ярма. Під час святкування відбулося вшанування частки святих мощей святого Георгія (Карлідіса) Сповідника, в урочистостях взяли участь митрополити Мессінський Хризостом, Філіппінський Стефан та Едеський Іоїл.

    Про це повідомляє orthodoxiainfoto.gr

    У четвер, напередодні свята, відбулося прийняття святих мощей святого великомученика Георгія Побідоносця, а потім була відслужена вечірня, яку очолив митрополит Філіппінський Стефан у співслужінні єпископів Мессінського та Едесського. Перед проповіддю до присутніх звернувся митрополит Едеський, наголосивши, що важкі періоди поминань та пандемії минули, доказом чого є великий приплив віруючих до святого храму. Він також висловив свою повагу та вдячність запрошеним єрархам, а також сердечну подяку за їхню присутність, високо оцінивши їхні особливі дари.

    Проповідь торкалась героїчного регіону Арідеї за мученицькі періоди минулого і за великі духовні дари, що з’явилися. Йшлось про духовне сяйво святих Нікандра, Іоанна та Георгія Сповідників.

    У день свята, у п’ятницю, у прославленому святому храмі було відслужено архієрейську літургію, яку очолив Митрополит Мессінії у співслужінні єпископів Філіппінського та Едесського.

    Фото: orthodoxiainfoto
    Фото: orthodoxiainfoto

    Найсвіжіше

    Популярне