Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    «Через непорозуміння із родиною»: у ПЦУ пояснили чому священник передумав покидати Московський патріархат

    Священник з Тернопільщини Федір Мартинюк повернувся в московський патріархат після приєднання парафії до Православної церкви України. Спочатку чоловік вирішив перейти до ПЦУ разом зі своєю громадою з села Дзвиняча, але потім передумав.

    Про це розповів єрарх Православної Церкви України архієпископ Тернопільський і Кременецький Православної церкви України Нестор у коментарі для «Суспільного».

    «Громада села Дзвиняч разом зі своїм настоятелем Федором Мартинюком звернулася до мене з проханням прийняти їх до Єпархії ПЦУ. Він отримав указ про те, що залишається настоятелем цієї громади і буде звершувати своє служіння там», – розповів архієпископ Нестор.

    «На жаль, 25 травня отримали в єпархіальному управлінні інформацію, що отець Федір оголосив парафіянам про те, що він повертається до складу російської церкви України через непорозуміння із родиною. Громада залишається в складі української церкви. Подальша доля отця Федора мені невідома», – каже архієпископ.

    Після рішення священника повернутися до московського патріархату, пресслужба УПЦ МП опублікувала заяву про те, що священнослужителя знову прийняли до московського патріархату. У заяві від 26 травня йдеться, що «Заборонений у священнослужінні клірик Тернопільської єпархії протоієрей Феодор Мартинюк приніс покаяніє за перехід в розкол і знову прийнятий в лоно Української Православної церкви» московського патріархату.

    Повернення Федора Мартинюка до УПЦ МП прокоментував також секретар Тернопільської єпархії Стефан Балан.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів що 600 церковних громад УПЦ МП перейшли до ПЦУ від початку повномасштабної війни. Також предстоятель ПЦУ впевнений, що собор УПЦ МП нічого не змінив, вони зберігають єдність із вбивцею Кірілом.

    Найсвіжіше

    Популярне