П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпру відвідає Бухарест на урочистості святого Димитрія Нового

    Наступного тижня архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Георгій відвідає Бухарест для участі в урочистостях святителя Димитрія Нового.

    Про це повідомляє The Orthodox Times.

    Архієпископ Георгій, який вперше відвідує Румунію як Предстоятель Православної Церкви Кіпру, привезе важливий подарунок для паломників: шановані мощі святого Лазаря, відомого як «друг Господній».

    Архієпископ Георгій візьме участь у церемонії зустрічі святих мощей у четвер у другій половині дня на Патріаршій горі, одразу після хресного ходу «Дорогою святих».

    У неділю, під час свята святого Димитрія Нового, Архієпископ Кіпрський співслужить Блаженнішому Патріарху Румунському Даниїлу.

    Архієпископ Георгій був обраний архієпископом Кіпру в грудні 2022 року після смерті архієпископа Хризостома II. Румунська Православна Церква підтримує тісні стосунки з Церквою Кіпру.

    Наприкінці серпня делегація Румунського Патріархату вирушила на Кіпр, щоб привезти для паломництва мощі святого Кипріана з бухарестської церкви Златарі.

    Православна церква Кіпру, очолювана архієпископом, має юрисдикцію над усім островом Кіпр і отримала автокефалію в 431 році нашої ери на Третьому Вселенському Соборі.

    Найсвіжіше

    Популярне