Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Сайт “Ромфея” – це самопроголошене «церковне» ЗМІ

    У сучасну епоху Інтернету (і особливо в Греції «як би ти не називав себе») християнам потрібно дуже обережно оцінювати те, що вони читають, тому що «не все, що блищить, є золотом», і те, що називається «християнським» або «церковним», не означає, що воно є таким тільки тому, що так себе подає.

    Самопроголошене «церковне інформаційне агентство» ROMFAIA (Ромфея, – укр.) в останньому дописі представляє загарбників афонського монастиря як «братство монастиря Есфігмену». На це звертає увагу портал fosfanariou.gr

    Назва допису «І.М. Есфігмену: «Розважливою є позиція Святої громади». Текст допису починається так: «Нещодавно надійшло оголошення від братії Свято-Афонської обителі».

    Він повністю представляє неправдиву та повну фейкових новин заяву проросійського Мефодія, ностальгіка та кривдника св. Паїсія, який ніколи не був членом Православної Церкви. Іншими словами, існує пряма передача фейкових новин відомим шахраєм Мефодієм без будь-яких перехресних посилань, а також співучасть у крадіжці титулів. Це не передача думки та не відповідає етиці журналістській діяльності.

    Нехай ЗМІ роз’яснять нам, до якої церкви відноситься слово «церковна» в «агентстві церковних новин», щоб ми, православні християни, знали, як до неї ставитися. Тому що лише якщо він посилається на «Істинну Православну Церкву Греції», є послідовним згадувати загарбників монастиря Есфімен.

    Нагадаємо, настоятель монастиря Есфігмен скаржиться на російський вплив на Афоні. Також українські паломники відвідали монастир Есфігмен на горі Афон.

    Найсвіжіше

    Популярне