Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Нардеп-іподиякон Дмитрук поскаржився на “незаконне” тримання у СІЗО митрополита УПЦ (МП) Арсенія

    Народний депутат Артем Дмитрук звернувся до Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця із скаргою на “незаконне тримання” у СІЗО намісника Святогірської лаври митрополита УПЦ (в єдності з МП) Арсенія. Останнього підозрюють у розголошені розташування блокпостів Сил оборони України.

    Про це нардеп повідомив у своєму Телеграм-каналі.

    Дмитрук зазначив, що Уповноважений з прав людини доручив провести перевірку факту незаконного тримання у СІЗО митрополита Арсенія. “Це дуже добре. Чекаємо на результати розслідування і сподіваємося, що нашого дорого владику Арсенія якнайшвидше звільнять із ув’язнення, і він нарешті повернеться до монастиря до своєї пастви!” – написав Дмитрук.

    Митрополиту Арсенію оголосили підозру у вересні 2023 року за розголошення під час Літургії інформації про розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині. Зокрема, під час своєї проповіді він розповів вірянам про місця розташування блокпостів та підрозділів ЗСУ, СБУ, НПУ й Сил оборони України на території Святогірської громади.

    Артем Дмитрук, відомий своїм лобіюванням інтересів Московського Патріархату в парламенті, також є іподияконом УПЦ МП. Як повідомляла Релігійна правда, Дмитрук та інші народні депутати просили голову Верховної Ради Руслана Стефанчука направити на експертизу до Венеціанської комісії законопроєкт №8371 про заборону в Україні контрольованих із Росії релігійних організацій. Серед підписантів звернення був і Артем Дмитрук (група “Відновлення України”).

    Українська влада неодноразово висловлювала занепокоєння щодо підтримки представниками УПЦ (МП) російських військових і шпигунської діяльності під прикриттям релігійних обрядів. Такі випадки підтверджують, що УПЦ (МП) часто використовувалася як інструмент впливу Москви на українське суспільство, поширюючи проросійську пропаганду і створюючи загрозу національній безпеці України.

    У 2022 році намісник Святогірської лаври УПЦ (МП) порадив шукати причини війни в собі, а не в росії. Також Святогірська лавра потрапила під обстріл окупантів, були вбиті монахи.

    Найсвіжіше

    Популярне