Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Скандал у Єрусалимі: патріарх Феофіл III продовжує підтримувати Московський патріархат, ігноруючи українську трагедію

    13 червня на “Сергієвському подвір’ї” в Єрусалимі відбувся прийом з нагоди Дня росії. Про це йдеться на сайті РПЦ. Серед почесних гостей заходу був патріарх Святого міста Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III, чия участь викликає обурення.

    Патріарх Феофіл III, який раніше намагався скликати Амманське зібрання для протидії Константинопольському патріархату та досі не визнав Православну Церкву України (ПЦУ), знову демонструє свою прихильність до Московського патріархату, інформує Духовний Фронт України.

    Його постійні зустрічі з російськими послами і підтримка заходів, організованих Російською Православною Церквою, не залишають сумнівів щодо його позиції у питаннях української автокефалії та миротворчої місії церкви.

    Торжественний вечір розпочався з вітальної промови посла Російської Федерації в Державі Ізраїль А. Д. Вікторова. З боку уряду Ізраїлю з привітанням виступив міністр сільського господарства Аві Діхтер. Від російської духовної місії в Єрусалимі в прийомі брали участь заступник начальника РДМ ігумен Никон (Головко), ключар подвір’я Місії в Тель-Авіві-Яффо протоєрей Микола Жданов та клірик Місії диякон Макарій Петухов.

    Замість того, щоб підтримати мир і справедливість, Єрусалимський патріарх демонструє свою лояльність до агресора. А також він зневажає жертв війни.

    Нагадаємо, раніше проросійського політика Вадима Новінського благословив патріарх Єрусалимський. Також Єрусалимський патріарх молився із архімандритом, депортованим через роботу на ФСБ рф.

    Найсвіжіше

    Популярне