Вівторок, 18 Червня, 2024
Бiльше

    Всесвітня Рада Церков закликає припинити вторгнення рф в Україну

    Виконавчий комітет Всесвітньої ради церков (ВРЦ) у протоколі про ескалацію війни в Україні закликав «припинити вторгнення та окупацію української території та відновити мир у регіоні».

    Про це йдеться на сайті ВРЦ.

    «Ми приголомшені жахливою кількістю втрачених життів, знищених засобів до існування та громад, шкодою для довкілля та ризиками ширшого конфлікту внаслідок цієї війни й закликаємо до захисту мирного населення та цивільної інфраструктури, припинення вторгнення та окупації української території й відновлення миру в регіоні, – йдеться в тексті. – Ми також закликаємо уряди Росії та України поважати основоположне людське та моральне право на відмову від військової служби з мотивів сумління навіть під час війни».

    Виконавчий комітет ВРЦ високо оцінив зусилля генерального секретаря ВРЦ, спрямовані на вирішення цієї кризи через діалог, і закликав його подвоїти зусилля та вжити всіх необхідних заходів для сприяння діалогу в рамках екуменічного товариства.

    Виконавчий комітет ВРЦ збирався в Боготі, Колумбія, з 6 до 11 червня, де керівний орган зосереджувався на діяльності ВРЦ, примирення та єдності.

    Нагадаємо, Всесвітня рада церков засудила декларацію про “священну війну” в Україні. Також Відбулась зустріч представників ВРЦіРО з Послами країн «Великої сімки».

    Найсвіжіше

    Популярне