Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦ похвалив предстоятеля Польської Православної Церкви за “вірність канонам”

    Патріарх Кіріл привітав предстоятеля Польської Православної Церкви митрополита Савву із 26-ю річницею інтронізації. Кіріл знову демонструє свою повну відірваність від реальності та нездатність засудити російську агресію проти України.

    “Непохитна вірність священним канонам, духовна розважливість і відчутна батьківська опіка про моральне зростання пасомих, яка знаходить відгук у їхніх вдячних і люблячих серцях, зробили Ваше Блаженство одним з найшанованіших єрархів нашого часу”, – йдеться у привітанні очільника РПЦ.

    Польська Православна Церква досі не визнала автокефалії ПЦУ. Можливо саме це має на увазі патріарх Московський, коли говорить про “вірність канонам”.

    Спроби Гундяєва прикривати політику Москви релігійною риторикою викликають глибоке обурення. Він зловживає своїм впливом, щоб виправдовувати кровопролиття і насильство, що суперечить самим основам християнської моралі.

    Патріарх Кіріл давно втратив моральне право виступати від імені духовного лідера. Його політизована позиція і підтримка війни викликають дедалі більше неприйняття навіть серед віруючих Російської Православної Церкви.

    Варто зазначити, що митрополит Савва приймав у себе патріарха Варфоломія, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Водночас Савва минулого року вітав Моспатріарха і бажав «знищення зла» в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне