Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    Моспатріархат в Естонії найняв адвокатів для захисту зв’язків з РПЦ

    Естонська православна церква Московського патріархату (ЄПЦ МП) найняла адвокатів для юридичного відстоювання свого права на зв’язок з Російською православною церквою. Про це повідомила депутат Європарламенту від Естонії Яна Тоом.

    “Тема про необхідність відмови ЄПЦ МП від зв’язку з Московським патріархатом, ініційована міністром внутрішніх справ Лаурі Ляэнеметсом, має перейти на юридичну площину”, – наголосила Тоом.

    За її словами, для цього ЄПЦ МП провела переговори і найняла адвокатів Стевена-Христо Евестуса та Артура Князєва з юридичної фірми Sirel & Partnerid. Адвокат Князєв наголосив, що православні Московського патріархату не порушували жодних законів.

    Раніше глава МВС Лаурі Ляэнеметс закликав засудити діяльність Московського патріархату, заборонити його діяльність в Естонії та розірвати зв’язки ЄПЦ МП з РПЦ. Він попередив, що якщо церква сама не вживе відповідних заходів, держава як крайній захід може примусово припинити діяльність пов’язаних з нею юридичних осіб.

    6 травня естонський парламент ухвалив заяву “Про визнання Московського патріархату інституцією, що підтримує військову агресію”, закликавши ЄПЦ розірвати зв’язки з Московським патріархатом.

    Ці дії демонструють тверду позицію естонської влади щодо обмеження російського церковного впливу на тлі повномасштабної війни РФ проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне