Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх був запрошений на вечерю з Ердоганом

    Президентство Туреччини надіслало запрошення Вселенському патріарху Варфоломію взяти участь у обіді, який він влаштує для прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Цей жест розглядається як позитивне свідчення підходу Анкари до візиту прем’єр-міністра Греції до турецької столиці, повідомляє skai.gr.

    Присутність керівників спецслужб обох країн на вечері разом із їхньою зустріччю під час візиту пана Міцотакіса є ще одним прикладом зусиль для стабілізації позитивного клімату між Грецією та Туреччиною.

    Кіріакос Міцотакіс має прибути до Анкари о 15:20, де його зустріне міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан. Зустріч Ердогана та Міцотакіса має розпочатися о 16:00 у президентському палаці Туреччини, після чого відбудеться розширене засідання за участю міністрів закордонних справ. Згодом, о 18:00, очікується звернення обох лідерів до преси перед початком вечері.

    Серед тем, які обговорюватимуться під час переговорів Кіріакоса Міцотакіса, є питання, пов’язані з меншинами, розбіжності в Егейському та Східному Середземномор’ях, потенційні терміни вирішення суперечок, спірне питання щодо морських парків, занепокоєння щодо монастиря Хора, а також обговорення торгівлі, туризму і зусилля щодо підтримки стабільності в Егейському регіоні.

    Нагадаємо, Архієпископ Елпідофор закликав Туреччину переглянути рішення про перетворення монастиря Хора на мечеть.

    Найсвіжіше

    Популярне