Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх звернувся з важливим посланням до молоді

    Вселенський Патріарх звернувся з важливим посланням до молоді на свято Трьох Святителів у Патріаршому храмі Фанарі.

    Патріарх наголосив, що сучасні спільноти ставляться до людини як до об’єкта і використовують її як інструмент в економічних і політичних цілях. Він закликав молодь протистояти цій логіці і захищати цінність людської особи, повідомляє сайт Вселенського патріархату.

    Посилаючись на Трьох Святителів, він підкреслив, що вони своєю працею були взірцем відданості Христові та православній вірі. Він закликав молодь висвітлювати їхню духовну спадщину, особливо у сфері освіти, в час, коли остання стоїть перед викликами.

    Патріарх Варфоломій вказав на те, що сучасна молодь стикається з багатьма викликами, такими як відсутність ідеалів, дегуманізація суспільства та засилля матеріалізму. Він наголосив на важливості духовного проводу молоді з боку Церкви, щоб вона могла черпати натхнення у святих.

    Вселенський патріарх згадав про кліматичну кризу і закликав молодь захищати природне середовище. Він підкреслив цінність миру та солідарності між народами, особливо в нинішній геополітичній ситуації.

    Таким чином він закликав молодь до дій заради кращого світу. Промова Вселенського патріарха – це заклик до духовного пробудження молоді на прикладі Трьох Святителів.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх висловив співчуття римо-католицькому єпископу у зв’язку з нападом на храм у Константинополі. Також він зазначив, що Україні Московський патріархат маніпулює та інструменталізує християнство.

    Найсвіжіше

    Популярне