П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій помолився у храмі Флоренції

    Історичну базиліку Сан-Лоренцо (Святого Лаврентія) у Флоренції відвідав Вселенський патріарх Варфоломій з оточенням.

    Базиліка Святого Лаврентія є першим кафедральним собором міста, а також першим місцем християнського поклоніння, збудованим у місті Медічі. Це була перша резиденція єпископів міста, звідки почалася євангелізація ширшого регіону Тоскани. Церкву освятив святий Амвросій, єпископ Мілана, який присвятив її святому архидиякону і мученику Лаврентію (Лоренцо), повідомляє orthodoxtimes.com

    Вселенського патріарха та його супровід при вході до базиліки зустрічали архиєпископ – митрополит Флоренції кардинал Джузеппе Беторі, настоятель базиліки (Priore Mitrato della Basilica di San Lorenzo) Марко Доменіко Віола.

    Після традиційної молитви Вселенський патріарх та члени його супроводу мали нагоду оглянути інтер’єр храму та каплицю Cappelle Medicee, де також знаходяться поховальні комплекси родини Медичі. Потім відбувся офіційний обід на честь Вселенського патріарха та членів його оточення.

    Довідково: Сан-Лоренцо була збудована на місці старішої церкви, яка датувалася IV століттям. Базиліка, яка є сьогодні, була зведена у XV столітті за наказом родини Медичі, які були патронами мистецтва та науки у Флоренції. У цій базиліці зберігається багато шедеврів ренесансного мистецтва, зокрема скульптури Донателло та мозаїки від Лоренцо Гіберті.

    Каплиця Cappelle Medicee, яку Вселенський патріарх та його супровід оглядали, є найбільш прикрашеною частиною базиліки. Вона містить поховальні комплекси родини Медичі, які були однією з найвідоміших та найвпливовіших родин Ренесансу в Італії.

    Цікаво, що Сан-Лоренцо була місцем зустрічі відомих італійських художників, таких як Мікеланджело, який навчався у майстерні Сан-Лоренцо, та Леонардо да Вінчі, який малював портрет Мадонни для однієї з каплиць базиліки.

    Найсвіжіше

    Популярне