П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Феєрія невігластва продовжується: В РПЦ знову заявили, що у храмах коронавірусу немає

    Архієрей Російської православної церкви митрополит Владімір (Ікім) зробив важливе повідомлення для вірян напередодні свята Хрещення Господнього. Єрарх запевнив, що у храмах коронавірусу немає, а тому не варто боятись відвідувати богослужіння.

    “Не потрібно боятись ходити до храму. Ковіду в храмі нема. Ви можете захворіти в автобусі, магазині, на ринку. Священники у нас в храмі жодного разу на хворіли. У нас був померлий священник, який заразився від членів своєї родини. Не треба боятись причащатись, це все чисте, все святе”, – цитує видання “СуперОмск” виступ єрарха в етері телепередачі “Благовест. Слово пастыря” від 13 січня 2022 року.

    Варто відзначити, що предстоятель РПЦ Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) також словом підтримує версію митрополита Владіміра (Ікіма). Російський першоєрарх раніше запевняв, що що імовірність зараження коронавірусом у церквах і храмах мінімальна.

    Водночас, дії очільника РПЦ свідчать, що насправді він не вірить у беззаперечну безпеку перебування в храмах під час пандемії. Відомо, що 6 січня цього року, у Надвечір’я Різдва Христового, Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) очолив богослужіння у храмі Христа Спасителя, під час якого весь клір РПЦ, за винятком російського першоєрарха, служив у захисних медичних масках. Не виключається, що вказаний обов’язковий “богослужбовий атрибут” затвердив своїм розпорядженням сам предстоятель.

    Тож тепер російським вірянам варто добре зважити аргументи російського православного духовенства, яке власними діями заперечує слова про храми, як про “вільні” від ковіду приміщення.

    Найсвіжіше

    Популярне