П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Обіцяв за 7 млн “відмазати” парафіянку: Священник РПЦ отримав 2 роки в’язниці за шахрайство

    Азовський міський суд визнав клірика Ростові-на-Дону єпархії РПЦ протоєрея Алєксандра Якимова, колишнього настоятеля храму великомученика Георгія Побідоносця (село Кулєшовка) винним у шахрайстві, скоєному в особливо великому розмірі. Служитель Московського патріархату обіцяв «відмазати» від покарання парафіянку за 7 мільйонів рублів.

    Про це повідомляє Ахилла.

    Історія розпочалася у 2019 році, проти місцевої жительки було порушено кримінальну справу за статтею «шахрайство». Священник РПЦ Якимов пообіцяв жінці, що може допомогти у справі так, щоб у результаті вийшло лише умовне покарання. За цю «допомогу» нібито у вигляді хабарів співробітникам правоохоронних органів, прокуратури та суду священник спочатку попросив 4 мільйони рублів, а потім ще 3. Останню суму було передано через скриньку для пожертвувань у храмі.

    Гроші протоієрей привласнив, допомагати не став. У результаті сама жінка сіла на 3,5 роки ще влітку 2021 року, а Якимова було засуджено нещодавно на 2,5 роки колонії загального режиму.

    Нагадаємо, нещодавно єромонаха РПЦ засудили до 13 років колонії за педофілію і схиляння неповнолітніх до вживання алкоголю.  Також у Росії судять священника РПЦ, якого звинувачують у зґвалтуванні усиновлених дітей

    Найсвіжіше

    Популярне