Бiльше

    Тисячі білорусів переїхали до України від початку протестів проти Лукашенка

    Тисячі білорусів переїхали до України від початку протестів у Білорусі. Йдеться переважно про молодих людей, які найчастіше їдуть до великих міст – Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя та Одеси.

    «Я можу сказати, що у нас є міста, які люблять білоруси. Переважно це молоді люди, вони переїжджають до міста Лева (Львова – ред.), частина до Харкова, частина до Києва, невелика частина їде до Дніпра, Запоріжжя і є ще Одеса – де ми спостерігаємо наших друзів з Білорусі. Вони там оселяються, живуть, і, як я розумію, що якщо продовжиться те, що сьогодні є в Білорусі, вони можуть отримувати на певний проміжок часу тут можливість спокійно жити в демократичній країні», – заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

    Відповідаючи на питання щодо кількості громадян Білорусі, які наразі переїхали до України, Данілов відповів: «Тут складно сказати на скільки це масово, тому що у нас немає відстеження кожного громадянина, ми демократична країна, але я можу сказати, що це тисячі», передає Укрінформ.

    У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Аляксандр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії та масово заарештовує їх.

    Exit mobile version