Четвер, 24 Жовтня, 2024
Бiльше

    Відбулась зустріч Греко-Православної Архієпархії Америки та Міністерства освіти Греції

    Ця зустріч була визначною, оскільки вперше директора з Грецької Православної Архієпархії Америки було запрошено Міністерством освіти. Це надало важливу можливість учасникам краще зрозуміти виклики, з якими стикаються у збереженні грецької мови та культури у Сполучених Штатах.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    Д-р Анастасіос Куларманіс, директор Департаменту грецької освіти, та отець Григорій Стамкопулос, співдиректор, взяли участь в обговореннях із заступницею міністра освіти, релігії та спорту, пані Зеттою М. Макрі. Заступниця міністра Макрі привітала учасників і висловила вдячність за їхній візит. Вона особливо відзначила важливий внесок грецьких викладачів, які працюють в американських школах та відділеннях грецької мови. Міністр уважно вислухала, як грецька делегація окреслила проблеми, з якими стикаються освітяни в цих установах.

    Д-р Куларманіс заявив: “Ця зустріч є важливою можливістю для співпраці. Ділячись нашим досвідом та викликами, ми можемо працювати разом, щоб покращити грецьку освіту та забезпечити процвітання нашої мови та культури у Сполучених Штатах”.

    Макрі наголосила, що пріоритет Міністерства є забезпечення ефективної роботи освітніх підрозділів за кордоном. Це включає своєчасне укомплектування програм грецької мови відповідно до рекомендацій відповідальних координаторів закордонної освіти. Під час зустрічі заступниця міністра освіти запросила представників поділитися своїми пропозиціями та занепокоєннями, пообіцявши розглянути їхні запити та надати відгук, спрямований на поглиблення співпраці у просуванні грецької мови та культури у Сполучених Штатах.

    Після цього д-р Куларманіс та отець Стамкопулос зустрілися з паном Георгіосом Каланцісом, генеральним секретарем у справах релігій Греції. Обговорення було дуже плідним і зосереджувалося на потенційному майбутньому партнерстві з Департаментом грецької освіти та можливостях ефективної співпраці надалі.

    Читайте також заклик Вселенського патріарха про панування миру на Близькому Сході.

    Найсвіжіше

    Популярне