Четвер, 24 Жовтня, 2024
Бiльше

    Папа Римський зустрівся з міністром оборони США

    23 жовтня у Ватикані відбулася зустріч Папи Римського Франциска з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Під час зустрічі сторони обговорили спільні занепокоєння щодо глобальних безпекових викликів та важливість сприяння миру й стабільності в регіонах, охоплених конфліктами.

    Міністр Остін висловив глибоку вдячність за гуманітарні зусилля Ватикану, особливо щодо допомоги цивільному населенню, яке постраждало від триваючих конфліктів, зокрема війни в Україні, повідомили у пресслужбі Міністерства оборони США.

    Співрозмовники наголосили на необхідності подальшої співпраці для полегшення страждань людей, які потерпають від війни, переслідувань та вимушеного переселення. Також було підкреслено важливість діалогу та примирення у вирішенні глобальних конфліктів.

    Глава Пентагону відзначив моральне лідерство Папи Франциска та його невтомну діяльність на захист найбільш вразливих верств населення, зокрема його зусилля у просуванні миру, підтримці біженців та вирішенні проблем кліматичних змін, які впливають на найбідніші громади світу.

    “Цей конфлікт закінчиться якимись перемовинами в якийсь момент”, – сказав американський міністр під час спілкування з журналістами, передає ТСН.

    Найсвіжіше

    Популярне