Неділя, 20 Жовтня, 2024
Бiльше

    УПЦ США ​​доставляє медичні автомобілі в охоплені війною райони України

    Українська Православна Церква США (УПЦ США) залишається непохитною у своїй відданості допомозі Україні під час російської агресії, яка триває проти народу України. У тісній співпраці з Православною Церквою України (ПЦУ) УПЦ США ​​була життєво важливим партнером у доставці вкрай необхідної гуманітарної допомоги, включно з медичними транспортними засобами, до охоплених війною регіонів.

    Про це інформує сайт УПЦ США.

    Серед останніх зусиль – доставка кількох санітарних машин і транспортних засобів матеріально-технічного забезпечення до військових медичних закладів, що приносить надію та рятує життя як солдатам, так і цивільним особам. Блаженніший Митрополит ПЦУ Епіфаній особисто проконтролював доставку нової машини швидкої допомоги до міста-героя Харкова, що мало глибоке духовне значення.

    Митрополит Епіфаній разом із поважною делегацією єрархів – у тому числі митрополитом Дніпровським і Січеславським Симеоном, архієпископом Харківським і Слобожанським Митрофаном та єпископом Запорізьким і Мелітопольським Фотієм – відвідав військовослужбовців і приєднався до них у молитві. Урочистою була мить, коли Митрополит Епіфаній освятив дзвіницю в одній із військових частин Харкова, подарувавши автомобіль швидкої допомоги, як видиме нагадування про невпинну опіку Церкви. Це був не просто акт милосердя, а глибоке свідчення єдності між ПЦУ та УПЦ США ​​в умовах глибокої та триваючої гуманітарної кризи.

    Архієпископ Даниїл, відображаючи почуття Високопреосвященнішого митрополита УПЦ США ​​Антонія, висловив величезну подяку духовному керівництву митрополита Епіфанія за цю тісну співпрацю. У своїх щирих роздумах архієпископ Даниїл говорив про духовне та моральне значення таких дій милосердя та про те, як вони втілюють саму суть Євангельського послання.

    «Нехай ця швидка допомога, яку сьогодні освятили, буде символом цієї місії. Він везе не лише медичне обладнання, а й молитви мільйонів. Воно несе саму присутність Божого милосердя тим, хто його найбільше потребує», – сказав архієпископ Даниїл.

    Оскільки війна в Україні триває, УПЦ США ​​не ослабла своєї гуманітарної місії. Від збору коштів до прямої допомоги Церква мобілізувала свої ресурси, щоб запропонувати духовну, медичну та емоційну підтримку. У співпраці з ПЦУ триває робота з доставки карет швидкої допомоги, медикаментів, їжі та духовного проводу, рятуючи життя та повертаючи надію серед відчаю.

    Нагадаємо, УПЦ США продовжує надавати допомогу Україні з Німеччини.

    Найсвіжіше

    Популярне