Вівторок, 15 Жовтня, 2024
Бiльше

    Зустріч архієпархіальної ради та Синаксис духовенства в Церкві Канади

    7 жовтня 2024 року архієпископ Сотирій очолив засідання Архієпархіальної ради в штаб-квартирі Церкви в Канаді, що знаходиться в Торонто.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У засіданні взяли участь єпископ Патарський Афінагор, новий Генеральний консул Греції в Торонто Іоанніс Хаціантонакіс, який представляв посла Греції пані Екатерину Дімакі, виконавчий комітет Ради директорів Архієпархії та члени ради з усієї Канади.

    Архієпископ розпочав засідання з молитви та подяки Богові, а потім детально обговорив головну тему Архієпархії на 2025 рік: «… Виконай служіння своє» (2 Тимофію 4:5).

    Були представлені письмові звіти від керівників різних відділів і служінь Церкви в Канаді, які детально обговорювалися членами ради. Усі розмови відбувалися в конструктивній, християнській та дружній атмосфері.

    Обід був поданий у залі Архієпархії. Після його завершення Генеральний консул Хаціантонакіс виголосив теплі слова привітання та подякував архієпископу і Архієпархії за успіхи та прогрес у поширенні православ’я та еллінізму в Канаді.

    Наступного дня, з 8 по 10 жовтня, усі активні священики Канади зібралися в Кінгстоні для щорічної Синаксису. Обговорення очолив архієпископ, у співпраці з головою Синдикату духовенства, отцем Фотіосом Цамісом, разом із участю всього духовенства.

    Було розглянуто важливі питання, включаючи різні можливості та виклики, з якими стикається Церква в Канаді, та прийнято необхідні рішення.

    За традицією, була відслужена вечірня Божественна літургія в місцевій парафії Успіння Пресвятої Богородиці. Завершилися всі зустрічі благословенням архієпископа, який передав любов і благословення Вселенського патріарха Варфоломія.

    Нагадаємо, у Канаді згорів католицький храм, який продали під забудову квартир.

    Найсвіжіше

    Популярне