Субота, 12 Жовтня, 2024
Бiльше

    ПЦУ: Майже 70% військових капеланів України – священнослужителі нашої Церкви

    Сьогодні, в день пам’яті святителя Мартина Милостивого, покровителя капеланів, Православна Церква України висловила глибоку вдячність своїм священнослужителям, які несуть служіння у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

    Як повідомили у ПЦУ, станом на сьогодні 202 священники цієї Церкви призначені на штатні посади військових капеланів. Це становить майже 70% від загальної кількості капеланів у Збройних Силах України.

    “Нині військовий капелан – це офіційна посада для осіб офіцерського складу, які отримали мандат на право здійснення військової капеланської діяльності”, – наголосили у ПЦУ.

    Священнослужителі-капелани, окрім вищої богословської освіти, проходять спеціальну підготовку у військових навчальних закладах. Вони надають духовну підтримку військовослужбовцям, допомагають їм долати психологічні травми та знаходити сили у складних умовах війни.

    “Озброєні любов’ю, терпінням, покладаючись на волю Божу і на власну віру в Бога, вони знаходять сили лікувати душевні рани наших захисників, поділяти з ними біль непоправних втрат, не давати страху, розпачу і зневірі заволодіти їхнім серцем. В цьому – сенс і безмежна цінність їхнього служіння”, – зазначили у ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне