Середа, 9 Жовтня, 2024
Бiльше

    “Одноголосне рішення”: парафія села Яроповичі з настоятелем перейшла до ПЦУ

    Релігійна громада села Яроповичі на Житомирщині вийшла з-під порядкування Московського Патріархату. Разом із настоятелем вони оформили документи про перехід до Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України.

    Про це написав єпископ Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України Паїсій на сторінці в мережі Facebook, інформує Суспільне.

    Загальні збори громади відбулися 5 жовтня, де, за інформацією Паїсія, релігійна громада ухвалила одноголосне рішення про вихід з підпорядкування Московському Патріархату та увійшла до Помісної Православної Церкви.

    8 жовтня уповноважені парафіян Свято-Димитрівської релігійної громади села Яроповичі у супроводі Андрушівського благочинного протоєрея Миколи Цапа приїхали до Єпархіального управління Житомирсько-Овруцької єпархії.

    Вітаючи таке рішення настоятеля та парафіян, видав відповідні Укази та Посвідчення про їхнє прийняття до складу Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України”, — написав Паїсій.

    Це вже 13 релігійна громад на Житомирщині, яка із початку року перейшли до ПЦУ. В чотирьох випадках настоятелі пішли разом із своїми релігійними громадами, Зокрема, у вересні 2024 року представники релігійної громади села Бараші отримали документи про прийняття до складу Житомирсько-Овруцької єпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне