Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Бiльше

    Патріарх Порфирій назвав храми за межами Сербії “продовженням Батьківщини”

    Патріарх Сербської Православної Церкви Порфирій під час проповіді 6 жовтня в храмі Святого Сави в Торонто звернувся до сербської діаспори з закликом берегти православну віру та підтримувати духовне єднання зі своєю Церквою. Він підкреслив, що віра та Церква завжди були основою сербського народу, навіть у ті часи, коли не було власної держави.

    “Ми, прогледівши молитвами і трудом Святого Сави, віримо у Христа і Христом дивимося. Тому православна віра — це те, що нас крізь віки формувало, будувало й підтримувало”, — зазначив Порфирій, передає сайт Сербської Церкви. Він також додав, що без віри будь-які матеріальні досягнення є марними: “Це буде як порожня оболонка, міцна зовні, але абсолютно порожня всередині”.

    Патріарх також наголосив на важливості свободи, яку дає справжня любов: “Господь нас закликає на любов, яка є вибором і нашим особистим покликанням. Любов — це вихід із себе, це найбільша динаміка, відкриття свого серця для ближнього”. Він підкреслив, що саме любов до Бога і до ближнього є основою заповідей, що робить християнську віру революцією в історії людства.

    Особливу увагу Порфирій приділив сербам, які живуть за кордоном, назвавши кожен православний храм “продовженням духовної Батьківщини”: “Де б ми не підняли храм в ім’я Боже, ми насправді піднімаємо свій дім, адже кожен храм православного серба — це продовження Батьківщини”.

    Нагадаємо, Сербський патріарх домовився із кардиналом Пароліном про “подальше зміцнення співпраці”. Також патріарх Порфирій наголосив на важливості єдності.

    Найсвіжіше

    Популярне