Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ хоче обладнати пересувний храм для військових

    Священник ПЦУ Іван Турчинський, з позивним Падре, служить капеланом у 8-му окремому гірсько-штурмовому батальйоні “Едельвейс”. Він підтримує воїнів ЗСУ на фронті, а також мріє створити мобільний храм на колесах.

    Як пише molbuk.ua, для цієї благої мети йому надали вантажний бус, який потребує ремонту та переобладнання, що обійдеться в 120 тисяч гривень. Усередині будуть ікони та лавиці, а храм стане місцем молитви й духовної підтримки бійців.

    “Наші бійці потребують духовної підтримки. Сподіваємося на допомогу людей. Спільними зусиллями зможемо здійснити цей проєкт. Гроші вже почали надходити. За них ми придбали деякі матеріали та запчастини для ремонту машини. Відзвітуємо про кожну копійку, будемо виставляти відео, як просуваються роботи. Якщо зберемо більше коштів, то придбаємо за них дрони, – пояснив капелан. – У номері автівки вказаний мій позивний Падре. На борту буде напис “У пам’ять про загиблих бійців 8 гірсько-штурмового батальйону та всіх захисників, які загинули за незалежність України”.

    Отець Іван також допомагає воїнам із побутом.

    “Якщо боєць прийшов із переднього краю стомлений, давно не спав, то мені не важко нагріти йому води на чай чи посмажити картоплю. Або допомогти поміняти колесо в автівці. Ми живемо життям військовослужбовців і завжди разом із ними, а не над ними, – запевнив отець Іван. – Вони ставляться до мене як до рівного, а я до них – з глибокою повагою. За ці роки довелося багато пережити. Неодноразово потрапляв під мінометні й танкові обстріли, градами накривали. Були такі небезпечні ситуації, коли думав, що не виживу”.

    Бажаючі можуть допомогти фінансово через ПриватБанк: 4731 2196 5673 3999.

    Нагадаємо, УПЦ США продовжує надавати допомогу Україні з Німеччини.

    Найсвіжіше

    Популярне