Четвер, 3 Жовтня, 2024
Бiльше

    Генеральний секретар ВРЦ висловив глибоку стурбованість ескалацією насильства у Лівані та Газі

    Генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) професор доктор Джеррі Піллай висловив глибоку стурбованість ескалацією насильства у Лівані та Газі та підтвердив відданість ВРЦ справедливості, миру та гідності всіх народів.

    «Ми глибоко стурбовані триваючим нехтуванням міжнародним правом, яке лише продовжує цикл насильства та колективного покарання, як це трагічно видно в різних конфліктах у всьому світі», – сказав він. «Триваючі атаки Ізраїлю, які призвели до широкомасштабних руйнувань і трагічних втрат цивільних, є неприпустимими», передає сайт ВРЦ.

    Піллай назвав ракетні удари та інші дії Ізраїлю в Лівані, за якими послідувало його вторгнення в південний Ліван, як «явні порушення міжнародного права» та образу суверенітету ліванської держави.

    «Ми також нагадуємо про триваючий напад на Газу, регіон, який уже заплатив нестерпну ціну життями цивільного населення та руйнуваннями», – сказав він. «Війна в Газі повинна припинитися негайно».

    Народ Гази заслуговує на гідне життя, додав він.

    “Ми закликаємо до негайного припинення будь-якого насильства”, – сказав він. «Усі країни та лідери, а особливо Сполучені Штати Америки, повинні відігравати більш цілеспрямовану роль у встановленні справедливого миру на Близькому Сході, щоб запобігти повномасштабній війні в регіоні».

    Піллай закликав до припинення постійної окупації війною та насильством.

    “Ми висловлюємо нашу християнську солідарність та підтримку церквам-членам ВРЦ та екуменічним партнерам у Лівані та Раді Церков Близького Сходу під час цієї нинішньої кризи”, – сказав він.

    Нагадаємо, раніше Антіохійський патріархат засудив вибухи пейджерів у Лівані. Також Архієпископ Єронім і Генеральний секретар ВРЦ заявляли улітку цього року, що необхідно зупинити війну в Газі та Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне