Четвер, 3 Жовтня, 2024
Бiльше

    Делегація УГКЦ на чолі із Блаженнішим Святославом зустрілася з Папою Франциском

    2 жовтня, у перший день XVI Генеральної асамблеї Папського Синоду, яка відбувається у Ватикані вже другий рік поспіль у жовтні, Блаженніший Святослав представив Папі Франциску делегацію Української Греко-Католицької Церкви.

    Про це повідомляє Секретаріат Глави УГКЦ у Римі.

    До її складу увійшли преосвященні владики Богдан Дзюрах, апостольський екзарх УГКЦ у Німеччині та країнах Скандинавії, і владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

    Під час аудієнції ієрархи подякували Святішому Отцю за постійну підтримку України у складний час війни. Вони попросили Папу Франциска продовжувати зусилля Святого Престолу стосовно встановлення справедливого і тривалого миру в Україні.

    У відповідь Папа подякував делегатам УГКЦ за активну участь у роботі Синоду та завданнях Церкви в умовах війни в Україні. Він запевнив у подальшій підтримці з боку Католицької Церкви, зокрема за допомогою дипломатичних та гуманітарних каналів.

    7 жовтня Папа оголосив Днем молитви і посту за мир у світі, закликавши християн молитися за припинення війн. 6 жовтня він сам очолить таку молитву на вервиці перед іконою Богоматері в Римі.

    Найсвіжіше

    Популярне