Вівторок, 1 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Елпідофор помолився за закінчення війни між Росією та Україною

    В Атланті, штат Джорджія, вчора, 30 вересня 2024 р., Асамблея канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки зібралася на свою 13-ту щорічну зустріч.

    У неділю, після Божественної літургії в Грецькому православному кафедральному соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці, єрархи почули розповіді різних напрямків Асамблеї єпископів, у тому числі православного тюремного служіння та міжнародних православних благодійних організацій, а також відвідали хорові та танцювальні виступи, запропоновані парафіями в області, передає orthodoxtimes.  

    Єрархи зустрілися вчора, щоб обговорити питання, які мають важливе значення для Православ’я в США, включно з оновленнями служіння (Служіння православної молоді, Православне християнське братство, Православний волонтерський корпус, Православне тюремне служіння, Православний місіонерський центр і Міжнародне православне християнство, благодійні організації) та служіння (Служіння психічного здоров’я, Міжпарафіяльні об’єднання та мобільний додаток Асамблеї Єпископів). Також були обговорені проекти та пропозиції комітетів та бюджет Асамблеї на 2025 рік.

    Як голова Асамблеї єпископів, архієпископ Америки Елпідофор звернувся до єрархії вранці у вступному слові. Архієпископ Елпідофор заохочував своїх співвітчизників бути прикладом «єдності, солідарності та братерства» серед своїх вірних, висловлюючи свою вдячність за їхній «дух синергії та доброї волі».

    Архієпископ Елпідофор також помолився «за закінчення цієї братовбивчої війни» між Росією та Україною. Асамблею закликали підтримати Патріархати Антіохії та Єрусалиму, посилаючись на використання Ізраїлем «переважаючої сили та відплати [в Газі та на Західному березі]» та «спалах насильства проти Лівану», що спричинило «десятки тисяч непотрібних і невинних смертей».

    Наполягаючи на тому, що «усі… юрисдикції мають членів, чиї сім’ї постраждали, і… по праву сподіваються на нас за лідерство та скерування», архієпископ попросив, щоб єрархи були прикладом для своїх вірних, підтримуючи Блаженніших Патріарха Іоанна та Патріарха Феофіла та «їх відповідну паству» у Газі, на Західному березі, в Ізраїлі, Лівані та Йорданії».

    Нагадаємо, УПЦ США продовжує допомагати постраждалим українцям.

    Найсвіжіше

    Популярне