Понеділок, 30 Вересня, 2024
Бiльше

    Розпочалась 13-та Асамблея канонічних православних єпископів США

    Єрархи, що належать до Асамблеї канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки, прибули в суботу, 28 вересня, до Атланти, штат Джорджія, на 13-ту щорічну зустріч Асамблеї.

    Про це повідомляє сайт orthodoxtimes.com

    Зустріч цих вихідних розпочалася вчора ввечері з Вечірні в Антіохійській православній церкві св. Іллі, після чого відбувся прийом. Там парох о. Габріель Таннус і митрополит Саба з Антіохійської православної архієпархії Північної Америки виступили з вітальним словом, а також архієпископ Америки Елпідофор, який молився, щоб Бог «завжди сприяв процвітанню цій священній спільноті, даруючи [їм] виконувати спільність агапе, любові».

    Сьогодні вранці єрархи звершили Божественну літургію в Благовіщенському Греко-Православному кафедральному соборі в Атланті. Звертаючись до громади та єрархів, Архиєпископ Елпідофор подякував митрополиту Атланти Алексію за проведення Асамблеї, а священникам вручив хрести наперсні.

    Архієпископ Елпідофор також підніс молитви за тих, хто постраждав від урагану «Хелена», просячи «щоб ті, чиє життя було втрачено, отримали милість перед Престолом Божим; щоб ті, хто втратив своїх близьких, могли отримати розраду в годину скорботи; і щоб ті, чиє життя було перевернуто… могли відчути допомогу та підтримку сусідів, як відомих, так і невідомих».

    Завтра в Атланті триватиме 13-та щорічна зустріч Асамблеї Єпископів.

    Нагадаємо, архієпископ Америки Елпідофор помолився за кандидата у президенти США Трампа. Також архієпископ Америки благословив новий навчальний рік.

    Найсвіжіше

    Популярне