Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Церква на службі війни: РПЦ благословляє виставку трофейної техніки в Росії

    У Волгограді відбулася подія, яка вкотре демонструє глибоке моральне падіння Російської православної церкви (РПЦ) та її активну участь у пропаганді війни проти України. Місцева єпархія взяла участь у відкритті виставки трофейної техніки, перетворивши це на ще один акт підтримки російської агресії.

    Про це повідомляє тг-канал “Християни проти війни”.

    Завідувач канцелярії Волгоградської єпархії, протоєрей Алєксей Зимовець, виступив з промовою, яка шокує своїм цинізмом та викривленням релігійних цінностей. Використовуючи слова Алєксандра Нєвского “не в силі Бог, а в правді”, священнослужитель фактично виправдав вторгнення Росії в Україну, назвавши його “божественною правдою”.

    Особливо кричущим є використання біблійних цитат для виправдання агресії. Цитуючи псалмоспівця Давида, Зимовець провів паралель між російськими загарбниками та божественними силами, що є блюзнірським спотворенням священних текстів.

    Ця подія є яскравим прикладом того, як РПЦ активно підтримує та освячує агресивну війну Росії проти України. Замість того, щоб нести мир та примирення, представники церкви перетворюються на рупори військової пропаганди, благословляючи зброю та виправдовуючи вбивства.

    Участь РПЦ у подібних заходах не лише підриває її моральний авторитет, але й ставить під сумнів її духовну місію. Московський патріархат все більше нагадує не релігійну організацію, а ідеологічний відділ російської влади, який використовує релігію для виправдання агресії та насильства.

    Міжнародна спільнота та інші релігійні організації мають звернути увагу на ці факти та засудити дії РПЦ, які суперечать основним принципам християнства та загальнолюдським цінностям.

    Нагадаємо, митрополит УПЦ (МП) Феодосій (Снігірьов) заявив, що вони погано виховували українців і тепер їх гонять. Також РПЦ займається сакралізацією російської агресії. 

    Найсвіжіше

    Популярне