Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Після урагану Хелен релігійні групи нарощують допомогу жертвам стихійного лиха

    Ще до того, як ураган «Хелен» вдарив по Таллахассі, штат Флорида, релігійні групи з надання допомоги у надзвичайних ситуаціях вже були на готові. Команди з ліквідації наслідків стихійних лих Південної баптистської конвенції відправили їжу та інші необхідні речі до Валдости, штат Джорджія, де працює гуманітарний центр організації Send Relief. Звідти ресурси розподіляються на узбережжя Мексиканської затоки та інші постраждалі райони, передає  religionnews.com

    Ураган «Хелен» обрушився на узбережжя як шторм 4-ї категорії, забравши життя 52 людей та залишивши мільйони без електропостачання у восьми південно-східних штатах, за даними Associated Press.

    Під час просування урагану на північ представники Південної баптистської конвенції та Армії Спасіння разом з іншими релігійними організаціями оперативно координували свої зусилля. Вони створили мобільні кухні, здатні готувати 10 000 порцій їжі на день у Джорджії та Флориді. Крім того, Армія Спасіння встановлює душові блоки та надає інші необхідні послуги для підтримки постраждалих громад, тоді як інші групи працюють над очищенням територій від завалів та допомагають відкачувати воду з затоплених будинків.

    Координатор з ліквідації наслідків стихійних лих Армії Спасіння на південному сході Джефф Джеллетс наголосив на масштабах стихії, назвавши її однією з найгірших за останні роки. Через великий обсяг руйнувань мобілізують волонтерів навіть із середнього заходу США.

    Ці релігійні організації тісно співпрацюють з федеральними та місцевими службами, зокрема FEMA, відіграючи ключову роль у наданні допомоги під час стихійних лих у країні.

    Нагадаємо, архієпископ Америки благословив новий навчальний рік.

    Найсвіжіше

    Популярне