Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Євангелісти у США вдвічі частіше готові голосувати за Трампа, а не Гарріс: опитування

    Згідно з нещодавно оприлюдненим опитуванням Lifeway Research, виборці, які належать до євангельських християн, майже вдвічі частіше підтримають республіканця Дональда Трампа, ніж демократа Камалу Гарріс.

    Дослідження показало, що 61% вірогідних євангельських виборців планують проголосувати за Трампа, тоді як 31% мають намір підтримати Гарріс. Решта 8% або планують голосувати за кандидата від третьої партії, або не визначилися.

    Навпаки, серед респондентів, які не вважають себе євангелістами, 47% висловили підтримку Гарріс, у порівнянні з 38% Трампа.

    Опитування також показало, що виборці-християни, які принаймні раз на місяць відвідують церкву, з більшою ймовірністю підтримають Трампа: 49% підтримують колишнього президента, а 41% — нинішнього віце-президента.

    Дані були зібрані з онлайн-опитування 1200 американців, проведеного з 14 по 30 серпня, з похибкою ±3,3%. У дослідженні євангеліст був визначений як респондент, який погодився з чотирма ключовими теологічними твердженнями про Біблію, євангелізацію та спасіння через Христа.

    Lifeway зазначив, що ці результати схожі на вибори 2020 року, коли 61% євангелістів підтримали Трампа порівняно з 29% демократа Джо Байдена.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх оптимістично налаштований щодо відновлення богословської школи Халкі. У також у молитвах перед політичними мітингами Трамп згадується частіше, ніж Ісус Христос.

    Найсвіжіше

    Популярне