Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Глава анексованої єпархії УПЦ (МП) передав російським загарбникам автомобілі та нагороди

    Архієпископ Ровеньківської єпархії Аркадій (Таранов), єпархії, яку РПЦ незаконно відокремила від УПЦ у 2022 році, передав російським загарбникам Південної групи військ два автомобілі підвищеної прохідності. Це стало черговим свідченням тісної співпраці представників УПЦ (в єдності з МП) на окупованих територіях з російськими військовими, що продовжує викликати критику як в Україні, так і на міжнародному рівні.

    За повідомленням Ровеньківської єпархії, автомобілі будуть використовуватися для виконання «широкого спектру бойових завдань» в умовах війни. Архієпископ Аркадій, який до 2021 року “служив” на Одещині, особисто передав ключі окупантам, підкреслюючи, що ця техніка стане надійною підтримкою на фронті.

    Крім того, архієпископ взяв участь у нагородженні військових терористів так званої терористичної “Луганської Народної Республіки”, які відзначилися під час агресії росії проти України. Він вручив їм нагороди за службу на тимчасово окупованих територіях, тим самим ще більше підкреслюючи підтримку російської агресії з боку духовенства РПЦ на захоплених українських землях.

    Ці дії демонструють, що частина УПЦ (МП) на окупованих територіях продовжує активно співпрацювати з російськими окупаційними військами і політичними структурами, посилюючи звинувачення в свою адресу в підтримці агресора. В той час, як офіційна позиція УПЦ (МП) намагається дистанціюватися від РПЦ, реальна практика на окупованих територіях свідчить про інше.

    25 червня 2019 року Аркадій возведений в сан архієпископа. 17 серпня 2021 року рішенням синоду УПЦ (в єдності з МП) призначений архієпископом Ровеньківським і Свердловським. До цього він

    Нагадаємо, митрополит УПЦ (МП) Феодосій (Снігірьов) заявив, що вони погано виховували українців і тепер їх гонять. Також унаслідок удару Росії по Харківщині спалахнув храм УПЦ (в єдності з МП). У 2009  — брав участь в роботі Помісного собору Російської православної церкви від Одеської єпархії УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне