П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    У Харкові чоловік хотів відмовитись від мобілізації через релігійні переконання, але отримав вирок суду

    Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному мешканцю села Мартове (Печенізька громада), який ухилявся від мобілізації. Як стало відомо, чоловіка було визнано придатним до військової служби, однак після отримання повістки у березні цього року він не з’явився до районного терцентру комплектування та соціальної підтримки.

    Про це 26 вересня повідомив сайт KHARKIV Today.

    Під час судового засідання чоловік свою провину не визнав, заявивши, що не може проходити військову службу через релігійні переконання. Проте, як повідомила Харківська обласна прокуратура, чоловік не мав поважних причин для відмови та був належним чином поінформований про наслідки ухилення від мобілізації.

    Чоловіка визнали винним за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) і засудили до трьох років позбавлення волі. Вирок набуде чинності після закінчення строку на подання апеляції.

    Нагадаємо, нардеп Потураєв заявив, що більшість вірян УПЦ (МП) не хочуть мати зв’язків з Росією. Також у Росії освятили ще один храм, присвячений вбивцям українців.

    Найсвіжіше

    Популярне