П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    Пожежа в храмі УПЦ (МП) на Волині: настоятель підозрює підпал

    26 вересня вранці у селі Старі Кошари Ковельського району (Волинської обл.) сталася пожежа у храмі, який наразі будується. Священник УПЦ (в єдності з МП) припускає, що це був навмисний підпал, і вже подав заяву до правоохоронних органів.

    Речник пресслужби ДСНС у Волинській області Володимир Нестеров розповів виданню «Волинські Новини», що виклик до рятувальників надійшов о 4:40. Було повідомлено, що вогонь охопив приміщення храму. Пожежа пошкодила два вікна, двері, стіни та внутрішнє оздоблення. На щастя, обійшлося без постраждалих.

    Попередню причину займання наразі встановлюють.

    Священник УПЦ (МП) зазначив, що раніше йому та членам громади неодноразово погрожували, і ці погрози фіксували у поліції.

    У пресслужбі поліції Волинської області повідомили, що виклик про пожежу надійшов до поліції о 5:00. На місці події працює слідчо-оперативна група, а експерти Волинського НДЕКЦ МВС України долучилися до огляду місця події. Вирішується питання про внесення справи до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Нагадаємо, Хмельницький суд зобов’язав УПЦ (МП) звільнити храм і надати доступ парафії ПЦУ. Також парафія на Закарпатті разом із молодим священником доєдналась до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне