Середа, 25 Вересня, 2024
Бiльше

    Росіянин потрапив до психіатричної лікарні після участі у війні, на яку його благословив священник РПЦ

    Журналістка “Нової вкладки” Марфа Хвостова провела тиждень як волонтер у військовому шпиталі в одному з російських міст. У відділенні психіатрії вона спілкувалася з військовими загарбниками, які перебувають там місяцями через різні діагнози, включаючи шизофренію та посттравматичний стресовий розлад (ПТСР).

    З-поміж десятка пацієнтів, з якими говорила Марфа, ніхто не хоче повертатися на фронт. Деякі кажуть, що краще б опинилися у в’язниці чи навіть загинули, повідомляє портал Християни проти війни.

    Однією з таких історій є випадок Андрея, який пішов на війну після розмови зі священником Московського патріархату. Перед підписанням контракту він звернувся до храму за порадою: чи варто йти воювати? Священник відповів, що це “потрібно” і що це “правильна справа”. Окупант Андрей зауважує, що багато священнослужителів говорять так само. Якби тоді батюшка сказав, що брати участь у війні — це погано, він би задумався.

    Тепер Андрей, одягнений у смугасту лікарняну піжаму, пересувається на милицях і чує голоси “українських шпигунів”, які, за його словами, ховаються в деревах.

    Нагадаємо, раніше аналітики розбирали “Warhammer Святої Русі” і як РПЦ використовує вигаданий всесвіт для підтримки війни. Також читайте, як архімандрит РПЦ закликав перебити всіх безбожників”на цій війні”.

    Найсвіжіше

    Популярне