Вівторок, 24 Вересня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти атакували храм на Херсонщині, використавши дрони

    Близько 12:00 у неділю, 22 вересня, російські окупанти здійснили атаку на село Садове Херсонської області за допомогою дронів. Одним із снарядів із запальною сумішшю було вражено храм святого Миколая Чудотворця УПЦ (в єдності з МП).

    За інформацією, наданою Херсонською єпархією УПЦ (МП), внаслідок цього інциденту будівля храму повністю згоріла. На щастя, жоден із парафіян не постраждав.

    Примітно, що на офіційному сайті єпархії не вказано, хто саме здійснив обстріл храму. Це викликає подив, враховуючи, що атака була здійснена російськими окупантами, про що було повідомлено в інших джерелах.

    Коментар редакції:

    Відсутність прямої згадки про відповідальність російських військових за цей обстріл на сайті Херсонської єпархії УПЦ (МП) виглядає як уникання відкритої критики на адресу російських окупантів. Подібна мовчанка є неприпустимою, оскільки вона може бути сприйнята як приховування правди та підтримка агресора, що підриває довіру до УПЦ (МП) в умовах війни.

    Нагадаємо, поліція проводить перевірку після інциденту із вірянами УПЦ (МП) біля військкомату у Хусті. Також Банченський монастир УПЦ (МП) організовує допомогу для постраждалих у Румунії.

    Найсвіжіше

    Популярне