Четвер, 26 Вересня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині священники ПЦУ взяли участь у міжконфесійній школі з протидії насильству щодо дітей

    Представники Тернопільської єпархії Православної Церкви України, протоієреї Володимир Буграк, Миколай Бабій та В’ячеслав Савельєв, взяли участь у навчальній школі для духовенства, богопосвячених осіб та мирян, організованій Центром гідності дитини Українського католицького університету, повідомляє пресслужба Тернопільської єпархії ПЦУ.

    Під час заходу, який зібрав учасників із п’яти конфесій, обговорювалися методи протидії насильству, зокрема щодо дітей. Священники отримали практичний досвід, розглядаючи випадки зловживань і вивчаючи ефективні способи допомоги постраждалим.

    Протягом двох днів учасники опрацьовували низку важливих тем, таких як місце дитини в церкві, види та ознаки насильства, підходи до взаємодії з постраждалими, механізми виявлення кривдників, а також ефективна комунікація у кризових ситуаціях. Протоєрей Володимир Буграк відзначив, що важливим був досвід католицьких Церков, які мають добре розроблені механізми реагування на випадки насильства. Він також високо оцінив професіоналізм запрошених експертів.

    Протоєрей В’ячеслав Савельєв підкреслив важливість спостережливості з боку священників у роботі з дітьми, звертаючи увагу на можливі ознаки пережитого насильства. За його словами, участь у школі стала важливим кроком для поглиблення знань щодо захисту дітей від насильства.

    Така ініціатива є важливим кроком для покращення взаємодії між церквою та громадою в питаннях захисту дітей. Залучення духовенства різних конфесій до спільного навчання підкреслює необхідність міжконфесійної співпраці у боротьбі з насильством. Це дозволяє створити безпечніше середовище для дітей і водночас показує відкритість Церкви до важливих суспільних змін.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ освятив храм на честь святителя Луки Кримського. Також ПЦУ та держава об’єднують зусилля для вирішення соціальних проблем в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне