Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    Вийшов документальний фільм “Капеланки. Молитва у пеклі”

    Цими вихідними на екрани Суспільного вийшов документальний фільм “Капеланки. Молитва у пеклі”, який відкриває важливу сторінку сучасної української історії. Стрічка розповідає про жінок, які, всупереч стереотипам, обрали шлях духовного служіння на передовій, показуючи нові грані капеланства під час війни.

    Про це йдеться на сайті ДЕСС.

    Режисерка Олена Кривенко представила історії трьох капеланок: Олени Легенчук, Марини Сердіченко та Олени Жевець. Кожна з них прийшла до капеланства різними шляхами. Олена Легенчук віднайшла віру через особисті травми, Марина Сердіченко – через волонтерство, а Олена Жевець почала служіння після втрати чоловіка.

    Цей фільм не просто про релігійне служіння, а про силу жіночого духу. Капеланки показують, що навіть у найважчі часи віра може стати незламною опорою, а жінки здатні бути сильними духовними лідерами, надихаючи і підтримуючи захисників України. Капеланки доводять, що жінки можуть не лише берегти домашнє вогнище, але й бути активними лідерами, навіть у таких важких умовах, як війна.

    Вячеслав Горшков, начальник відділу у справах релігій Державної служби з етнополітики, відзначив, що історично жінки в Україні відігравали важливу роль, зокрема через воєнні конфлікти, що призвели до скорочення чоловічого населення. Це сприяло розширенню жіночих ролей у суспільстві, які досі повністю не розкриті.

    Нагадаємо, архієпископ УПЦ США взяв участь у церемонії вручення рангу Майора капелану Повітряних військ.

    Найсвіжіше

    Популярне