Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    Поліція проводить перевірку після інциденту із вірянами УПЦ (МП) біля військкомату у Хусті

    Поліція розслідує обставини інциденту у місті Хуст, де віряни Української православної церкви (в єдності з МП) зібралися біля місцевого ТЦК після вручення повісток двом священникам. Відео з цієї події, де прихильники церкви моляться і здійснюють поклони біля військкомату, з’явилося у Telegram-каналах вранці 23 вересня.

    Як зазначила у коментарі zaholovok.com.ua  речниця поліції Ганна Дан, наразі правоохоронці проводять перевірку, постраждалих під час інциденту не було. Поліція запевняє, що повного блокування дороги не відбулося.

    «На місці несли служби екіпажі поліції. Група людей деякий час рухалася пішохідним переходом, при цьому повного блокування автошляху не відбувалося. Жодних звернень до поліції про отримання тілесних ушкоджень чи інших протиправних дій до правоохоронців до цього часу не надходило. Станом на тепер вказана подія зареєстрована і триває перевірка», − зазначила Ганна Дан.

    Наразі представники Закарпатського ОТЦК та СП не коментували цей інцидент.

    Згідно з коментарем секретаря Хустської єпархії УПЦ МП Івана Розмана, працівники ТЦК затримали двох священників — отця Василія з Хустської єпархії та отця Степана, клірика Одеської єпархії, — коли ті повертались після служби. Священники відмовилися від мобілізації, стверджуючи, що відповідно до закону, їм заборонено брати до рук зброю. Того ж вечора їх відпустили.

    Після затримання віряни частково перекрили дорогу в селі Іза та зібралися біля військкомату, виконуючи молитви.

    Найсвіжіше

    Популярне