П’ятниця, 20 Вересня, 2024
Бiльше

    У Рівному відбувся регентський практикум «Мелодичне передання Церкви. Київська церковно-співоча традиція»

    19 вересня у місті Рівне відбувся важливий захід для української церковної музичної спільноти — регентський практикум на тему «Мелодичне передання Церкви. Київська церковно-співоча традиція». Захід організувало Софійське Братство у співпраці з Всеукраїнським хоровим товариством ім. Миколи Леонтовича.

    На події виступили відомі церковні та музичні діячі: о. Димитрій Болгарський, протопсалт Андрій Шкраб’юк та матінка Марія Сидір, які поділилися своїм досвідом та знаннями, збагачуючи учасників надзвичайно цікавими доповідями. Про це інформує протодиякон ПЦУ, регент Митрополичого хору Преображенського собору м. Києва. Хормейстер Національної опери України, професор кафедри хорового диригування Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Олександр Тарасенко.

    Окрім цього, було презентовано нотне видання «Воскресний Октоїх», над яким працював протодиякон ПЦУ Олександр Тарасенко з 2019 року. Особливу подяку за підтримку в реалізації цього проекту висловлено о. Богдану Гулямову та талановитому дизайнеру видання Олексію Чекалу. Учасники високо оцінили організацію заходу, за яку відповідальний професор Андрій Смирнов.

    «Особлива атмосфера, яка панувала цього дня в залі, надихає на продовження праці для зміцнення і розвитку українського богослужбового співу!», — зазначив протодиякон Олександр Тарасенко.

    Захід став черговим кроком у розвитку української церковно-співочої традиції та підкреслив важливість збереження і примноження духовної спадщини Київської Русі.

    Найсвіжіше

    Популярне