Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    Сербський патріарх домовився із кардиналом Пароліном про “подальше зміцнення співпраці”

    Патріарх Сербський Порфирій прийняли 18 вересня в Патріаршому палаці в Белграді кардинала П’єтро Пароліна, Державного Секретаря Ватикану, якого супроводжував  Санто Ганджемі, Апостольський Нунцій у Сербії, а також Симон Болівар Санчес Карріон, тимчасовий повірений у справах Апостольської Нунціатури в Сербії.

    Про це повідомляє сайт Сербського патріархату.

    Під час розмови, що відбулася у дусі християнського розуміння, співрозмовники дійшли згоди, що святкування століття Белградської архієпархії є знаком добрих відносин між Сербською Православною Церквою та Римо-Католицькою Церквою в Сербії. Водночас було підкреслено важливість подальшого зміцнення співпраці між обома Церквами як на місцевому, так і на вселенському рівні.

    Патріарх Порфирій, висловлюючи подяку Сербської Православної Церкви за позицію Святого Престолу щодо Косова та Метохії, ознайомив високого гостя з “дуже складним і тривожним становищем сербів та загрозою християнської спадщини в цьому історичному регіоні Сербії”. Обговорювалися також можливості реальної підтримки миру та збереження присутності і євангельського служіння Сербської Православної Церкви та її очільника в Косові й Метохії задля “блага православних сербів, албанців та всіх інших”.

    Також порушувалося питання закону, прийнятого парламентом України, яким забороняється діяльність Московського патріархату в Україні, що страждає від російської навали. Сайт Сербської Церкви назвав закон “абсурдним”.

    Нагадаємо, улітку предстоятель Сербської Церкви Порфирій привітав очільника УПЦ (МП). Водночас Сербська Церква визнає УПЦ (МП), як частину Російської Церкви, тому іменує єрархів із УПЦ (МП), як представників РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне