Субота, 14 Вересня, 2024
Бiльше

    УПЦ США передала 100 000$ на допомогу в протезуванні поранених захисників України

    11 вересня 2024 року в Українській православній богословській семінарії Святої Софії в Нью-Джерсі архієпископ Даниїл, семінаристи та духовенство прийняли поранених українських воїнів, які проходять протезування в США.

    Ця зустріч символізувала зв’язок між США та Україною в їхньому спільному прагненні до свободи. Солдатів вшанували піснями, молитвами та трапезою, висловлюючи духовну солідарність, повідомляє сайт УПЦ США.

    Архієпископ Даниїл наголосив на духовній боротьбі за свободу України, підкресливши роль Церкви у підтримці військових молитвою та пожертвами. Пожертвування у розмірі 100 000 доларів США було передано організації «Відроджені солдати України» для допомоги в реабілітації. Вечір завершився закликом до подальшої підтримки України.

    Архієпископ Даниїл у супроводі духовенства провів для українських воїнів екскурсію по семінарії. Екскурсія досягла свого емоційного та духовного апогею в каплиці Трьох Святителів, де відбувся короткий молебень за мир в Україні та зцілення її поранених синів. У м’якому світлі свічок каплиця перетворилася на святилище надії.

    Архієпископ Даниїл висловив сердечну подяку Ірині Диципіо-Ващук, президенту організації «Відроджені солдати України», за її невтомне лідерство та візію. «Діяльність пані Ірини не можна назвати інакше, як героїчною. Завдяки своєму співчуттю та наполегливості, Ви стали рятівним кругом для багатьох, хто пожертвував собою заради України. Ви нагадуєте нам усім, що діло Боже робиться людськими руками». Він також подякував Роману Венгренюку, відданому члену правління організації.

    У своєму заключному слові архиєпископ Даниїл закликав вірних та всіх людей доброї волі продовжувати підтримувати служіння «Відроджених воїнів України». «На цьому наші зусилля не можуть закінчитися. Ми повинні бути постійним джерелом підтримки для наших братів і сестер в Україні. Я закликаю вас зробити пожертву в Гуманітарний фонд Української Православної Церкви США. Разом ми можемо гарантувати, що ті, хто віддав так багато, не будуть забуті, що вони отримають турботу та допомогу, необхідні для відновлення свого життя».

    Найсвіжіше

    Популярне