Субота, 14 Вересня, 2024
Бiльше

    Офіцер ЗСУ розповів про дезінформаційну кампанію, спрямовану на зрив переговорів щодо єдності українських православних

    Кандидат політичних наук, релігієзнавець, офіцер ЗСУ, диякон Андрій Ковальов звернув увагу на те, що в Україні почалася масштабна дезінформаційна кампанія, мета якої — зірвати роботу делегації Вселенського Патріарха Варфоломія, яка зараз перебуває в Україні для переговорів щодо об’єднання українського православ’я.

    Про це він пише на своїй сторінці у Фейсбуці.

    За словами Ковальова, цією кампанією займаються різноманітні “зливні бачки”, які поширюють фейки та дезінформацію про начебто невдалі зустрічі та переговори делегації. Він наголосив, що ті, хто розповсюджує ці чутки, не бажають єдності українських православних і працюють на користь країни-агресора.

    Серед джерел, які займаються поширенням дезінформації, Ковальов назвав такі сайти, як “РасколамНєт” і “Деніс у мікрофона”, відомі своєю проросійською позицією. До них приєдналися й деякі інші ресурси, які раніше демонстрували патріотичну позицію і підтримку ПЦУ, зокрема “Релігійна правда” та “Україна Православна”. За словами Ковальова, ці ресурси тепер поширюють фейки, посилаючись на проросійські джерела.

    “Фейки з посилання на проросійських пропагандистів з сайту «расколам нєт» почали поширювати два зливні бачки «релігійна правда» і «Україна Православна». От що буває, коли розміщаєш відверту джинсу і не гребуєш брати гроші у проросійських бізнесменів – партнерів кобзона”, – написав Ковальов.

    Ковальов також застерігає від того, щоб довіряти анонімним джерелам і “експертам”, які активно поширюють ці фейкові новини. Він закликав православних вірян зберігати інформаційну гігієну, молитися і єднатися.

    “Мораль тут така: моліться і єднайтеся, зберігайте інформаційну гігієну і не вірте чуткам! Це все від лукавого”, — підсумував Ковальов.

    Також офіцер дав пораду, як розпізнати фейк: “Там у статті обов‘язково буде посилання на «анонімне джерело», але коли цього недостатньо – то можуть зіслатися на відверто кремлівських пропагандистів. Навіть на сайтах з українською символікою можуть бути фейки, до речі українською мовою. У першому коментарях залишу посилання на ще один дотепний матеріал про те, що ніби-то «Онуфрій відкидає Вселенський Патріархат», камуфлючи це під аналітику, якось анонімного експерта. Вони навіть не напряглися, щоб пошукати «експерта», чи навіть підписати це іменем якось вигаданого «експерта». Гроші щоб утримувати джинсовиків сєрьожу і ярославу в них є, а напрягтися на пошук так званих «експертів» немає. Тю. Сірьож, топорно працюєте”.

    “Сірьожа, ти ж журналізд, ну міг би хоч коментар у членів делегації попросити, а не плодити фейки. Ще п’ять років тому ситуація в них виглядала серйознішою – могли навіть замовні сюжети на телику замовляти. Сірожа-ухилянт тоді ще працював на телебаченні. Тоді ще і «експерти» якісь були, які готові були продавати душі за шмат гнилої ковбаси зі столу російських бізнесменів. А зараз мабуть ніхто з шануючих себе «експертів» навіть не хоче з цим зв’язуватися”, – зауважив диякон Андрій Ковальов.

    Найсвіжіше

    Популярне