П’ятниця, 13 Вересня, 2024
Бiльше

    В Хмільницькій громаді ще одна церква перейшла до ПЦУ

    16 серпня в селі Порик Хмільницької громади на Вінниччині відбулися збори релігійної громади, на яких було прийнято рішення про вихід місцевої церкви з московського патріархата та приєднання її до Православної церкви України.

    Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук благочинний храмів Хмільницького району ПЦУ Іван Пукас, передає Gazetahm.org.

    – Друзі поспішаю з гарною новиною сьогодні релігійна громада з села Порик (мкр.Соломірка) св. ап. єв. Іоанна Богослова одноголосно прийняли рішення вийти з московського патріархату та влилися до родини ПЦУ. Сьогодні ми провели першу молитву за Україну і воїнів рідною мовою. Дякую о. Віталію, Марії Поліщук та парафіянам с.Порик. Слава Богові за все. Слава Україні! – написав благочинний.

    Порицька церква стала 44 приходом у Хмільницькому благочинні ПЦУ. За десять останніх днів до родини ПЦУ перейшли також церква у селі Рогинці Уланівської громади та церква Петра і Павла у місті Хмільнику, яка знаходиться на території санаторію “Хмільник”.

    – На сьогоднішній до складу ПЦУ у Хмільницькій, Війтівецькій та Уланівській громадах входить 44 храми. Хмільницьке благочиння ПЦУ має найбільшу кількість приходів і посідає перше місце в області, – розповідає Іван Пукас.

    Найсвіжіше

    Популярне