Неділя, 22 Вересня, 2024
Бiльше

    Заступниця Глави Офісу Президента України зустрілася з Вселенським патріархом Варфоломієм

    13 серпня Вселенський патріарх Варфоломій провів важливу зустріч з офіційною делегацією України на Фанарі. Ключовою фігурою української делегації була Олена Ковальська, Заступниця Глави Офісу Президента України.

    Патріарх Варфоломій сердечно прийняв пані Ковальську та інших високопоставлених українських посадовців, демонструючи теплоту та підтримку Україні. Зустріч відбулася в атмосфері братерської любові, що підкреслює міцні духовні зв’язки між Україною та Вселенським Патріархатом.

    Під час візиту патріарх Варфоломій також зустрівся з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, який супроводжував українську делегацію. Ця зустріч ще раз підтвердила тісну співпрацю між українською церковною та світською владою у міжнародних відносинах.

    На знак особливої поваги до українських гостей, патріарх Варфоломій влаштував урочистий обід на честь делегації в історичній будівлі патріаршої міської школи Марасліса.

    Нагадаємо, раніше ми говорили про неанонсований візит до Константинополя митрополита Епіфанія 12-13 серпня. Йшлось про те, що керівництво ПЦУ вимагає від влади ухвалення 8371, подаючи його як самодостатність. Вимоги часто супроводжуються і політичним шантажем – з ким буде ця юрисдикція «на найближчих виборах». Зі слів керівництва ПЦУ, якими переконують у терміновому прийнятті 8371, невдовзі, за ухваленням закону, прийде і «єдність українського православʼя» – за формулою «всі єрархи зрадники, а парафії перейдуть до нас». Посередницьку місію Вселенського Патріарха для єдності українського православʼя там блокували понад рік, і коли стало відомо про це, спікери з ПЦУ, ради самовиправдання, спробували намалювати «руку москви у Вселенському Патріархаті». Духовний Фронт України вважає, що саме такий сценарій предстоятель ПЦУ буде “продавати” патріарху Варфоломію.

    Найсвіжіше

    Популярне