Понеділок, 16 Вересня, 2024
Бiльше

    Підсумки Софійського Братства: Два роки діалогу та примирення у православному середовищі України

    Директор Офісу Софійського Братства о. Сергій Прокопчук підбив підсумки дворічної діяльності організації, спрямованої на примирення та діалог між різними православними юрисдикціями в Україні.

    За словами о. Сергія, з моменту заснування у 2022 році, Софійське Братство провело низку публічних і непублічних заходів, присвячених різним аспектам життя православних в Україні та за кордоном. До діалогу було залучено десятки відомих богословів, громадських діячів та держслужбовців, цитує ТГ-канал Веселий піп.

    “Географія проживання членів і друзів Братства охоплює десятки країн світу,” – зазначив о. Сергій.

    Він підкреслив, що завдяки широкій мережі контактів організація отримує актуальну інформацію з обох українських митрополій, а також підтримує тісні зв’язки з Вселенським патріархатом та іншими Помісними церквами.

    Незважаючи на певні труднощі та непорозуміння, Братство продовжує розвивати свої ініціативи. За два роки організація пройшла шлях від неформальних зустрічей до зареєстрованої структури зі збалансованою системою управління.

    “Хоча ми поки не дуже помітні в публічному просторі, багато людей цікавляться нашою думкою та досвідом налагодження ефективного діалогу,” – додав директор Офісу Софійського Братства.

    Священник Сергій Прокопчук закликав усіх зацікавлених до співпраці, наголошуючи на важливості конструктивного діалогу для оздоровлення церковного життя в Україні.

    “Тому, друзів запрошуємо до співпраці, а ворогів….. краще не записувати нас у вороги», – підсумував він.

    У березні 2024 року Софійське Братство закликало до обережності у прийнятті законопроєкту про діяльність релігійних організацій.

    Найсвіжіше

    Популярне