Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Новий заклик Вселенського патріарха про припинення війн

    В урочистій обстановці на Принкіпо (Буйюкада) відзначили велике свято Преображення Господа Ісуса Христа, яке у вівторок, 6 серпня 2024 року, очолив Вселенський Патріарх Варфоломій під час Божественної літургії в одноіменному патріаршому Ставропігійному монастирі, який цього року відзначає 300-річчя свого відновлення та повної реконструкції.

    Був присутній представник патріарха вірмен у Туреччині Саака Масаляна, група архонтів Вселенського престолу, молодь із США та велика кількість вірних, повідомляє orthodoxtimes.com

    Наприкінці Божественної Літургії Вселенський Патріарх за традицією освятив виноград.

    У своєму зверненні Вселенський Патріарх нагадав про історію монастиря та його важливу роль у житті православної громади Константинополя. Він особливо підкреслив значення монастиря як притулку для сиріт, біженців та місця відпочинку для православної молоді.

    Патріарх Варфоломій звернувся до присутньої молоді із закликом залишатися близькими до Вселенського Патріархату та продовжувати історичну місію ромеїв у Константинополі. Він також висловив занепокоєння щодо війн у світі та закликав молитися за мир, особливо на Близькому Сході та в Україні.

    Патріарх “чує ваш болісний крик про преображений світ, без воєн, де пануватиме мир. Це той самий крик болю та відчаю, що лунає від ваших ровесників на охопленому війною Близькому Сході та в неспокійній Україні. У цей момент ми дивимося вам у вічі і просимо вибачення за те, що не виправдали ваших очікувань. Але разом з вами ми підносимо свій голос і молимо Господа милосердя про негайне припинення війн і панування миру та справедливості. Запевняємо вас, що Константинопольська Церква, найвища інституція Православ’я і нашої Нації, бажає, прагне і постійно працює, щоб світ міг перемінитися у Христі, а наша земля стала Царством Христа, Царством доброї волі, добра і миру».

    Окремо Патріарх привітав групу молодих паломників зі США, які прибули до Константинополя в рамках програми зміцнення зв’язків американської православної громади з Матір’ю-Церквою.

    Святкування завершилося концертом, на якому діти з патріаршого табору виконали традиційні пісні та танці, а також спільною трапезою для всіх учасників.

    Нагадаємо, кілька днів тому Вселенський патріарх також закликав до миру на Близькому Сході.

    Найсвіжіше

    Популярне