Вівторок, 22 Жовтня, 2024
Бiльше

    Там немає Бога”: Усик про благословення РПЦ російських військ на війну з Україною

    Олександр Усик, український боксер та чемпіон світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO і WBC, висловив свою позицію щодо використання Росією Церкви для підтримки війни проти України.

    У розмові з ютуб-каналом “Бомбардир” Усик прокоментував ситуацію, коли російська церква благословляє військових на бойові дії проти України. За інформацією 24 Каналу, спортсмен заявив:

    “Я сприймаю це як диявольський промисел, тому що тангалашка рогата працює так, що він буде робити добро для того, щоб люди дурили свою голову. Там немає віри, там немає Бога, там є структура. Все. Там немає віри”.

    Боксер пояснив своє розуміння справжньої віри: “Ось у восьмому раунді бою з Тайсоном Ф’юрі мій ангел-охоронець прийшов до мене, поклав руку на плече і сказав: “Братик, ось тобі трохи сили для того, щоб твій народ, який зараз потребує великої допомоги, порадів”.

    Варто зазначити, що раніше Усик неодноразово підкреслював свою релігійність. Він заявляв про готовність померти, але не зняти хрестик. Крім того, на початку 2023 року спортсмен говорив про свою приналежність до УПЦ МП та вірність Митрополиту Онуфрію, висловлюючи бажання очистити цю церкву від російського впливу.

    Найсвіжіше

    Популярне